Helyi Hírek

Ismét sikeres hétvége áll a BVSE Karate Szakosztályának növendékei mögött, ezúttal Bátaszéről tértek haza kiváló eredménnyel a barcsi növendékek.  A verseny egy zárt, meghívásos baráti találkozó volt, ahol több korosztály is képviseltette magát.

Balatonlellére látogatott az FC Barcs női labdarúgó csapata, a hétről hétre kiválóan teljesítő hölgyek ezúttal, nem hozták olyan könnyen a meccset, mint ahogy azt tőlük megszoktuk. A Somogy Vármegyei Női Felnőtt 3/4 pályás Bajnokság 11. fordulójában igazságos döntetlen született.

A tabella első helyén álló Nagyatád FC játékosaival csaptak össze a hétvégén az FC Barcs futballistái, az erőfölény komoly hátrányt jelentett a darazsak számára, sajnos egy gólt sem sikerült szereznünk. Az utánpótlás ezúttal nem állt pályára a hétvégén.

A tavaszi előadás szezon folytatásaként operett est várja Barcson a műfaj kedvelőit. 2024. május 12-én, vasárnap, 19 órakor kezdődik az előadás.

„Megmondom a titkát édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.
Mindenik embernek a lelkében dal van
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.”

 

Mint arról mi is beszámoltunk, pénteken és szombaton lezajlottak Barcson is a középiskolai ballagások. Olyan korszaka zárul a diákoknak, mely örökre megmarad mindenki emlékezetében.

Barcs város önkormányzatának sportirodája ismét megszervezi a „Kerékpárral hét határon át” családi kerékpártúráját, ahol a program keretein belül a kétkerék szerelmesei megismerhetik a környék természeti értékeit. A kerékpártúrát a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet támogatásával rendezik meg.

Az idei évben is megrendezik a Barcsi Drávaúszók és Szabadidő Sportegyesület a már hagyományosnak nevezhető Pünkösd Kupát, ahol több egyesület különböző korosztályú úszónövendékei vesznek részt a megmérettetéseken. A cél ezúttal is: a mozgás, az úszás népszerűsítése.

Évről évre válik egyre világosabbá, hogy a pedagógiai szakszolgálat munkájára igen is nagy szükség van. Vannak évek, amikor a korai fejlesztés, máskor a pszichológiai vizsgálatok fontossága kerül előtérbe, de egy biztos: a gyermekek boldogulását folyamatosan biztosítani kell.

Közel kétszáz diák ballag ezen a hétvégén Barcson. Pénteken a gimnázium diákjai és a szakképzősök, szombaton a DVK-s tanulók búcsúznak iskolájuktól.

 

Barcs Város Önkormányzatának illetékességi területén is végez vegyszeres gyomírtást a MÁV Zrt. A Pécs Területi Igazgatóság több állomás illetve vonal gyommentesítését kezdte meg.

Barcsról és Budapestről érkeztek az első napon vendégek a Mobilitási Központba. 2024-ben szeptember 30-ig üzemel a turisztikai célú beruházás.

Május 6-ig még bárki kikérheti az ajánlóíveket az idei önkormányzati választásokra (is). Ez az utolsó határnap, amikor a nyilvántartásba vételüket kérhetik a polgármester- és képviselőjelöltek. Ha maradnak a jelenlegi számok, akkor a járás 25 településének közel egyharmadában nem lesz kihívója az egyetlen polgármesterjelöltnek. Darány, Drávatamási, Homokszentgyörgy, Kastélyosdombó, Lad, Potony, Rinyaújnép egy-egy polgármesterjelöltre szavazhat, ha marad a mostani statisztika.

Az idei évben többen kérték a barcsi szakszolgálat segítségét annak a kérdésnek az eldöntésében, hogy vajon iskolaérett-e gyermekük? A kérdés nem egyszerű, hiszen ezen múlhat, hogy veszi a gyermek a jövőbeni akadályokat.

Ügyességi és logikai feladatokkal, valamint erőnléti próbával készültek Bolhón május elsejére, a megmérettetésekre bárki nevezhetett egyénileg vagy akár csapattal is. A szervezők célja ezúttal is az volt, hogy megmozgassák a helyieket szellemileg és testileg egyaránt.

Május elsején, már a reggeli órákban megteltek Barcs város utcái táncosokkal, zenészekkel és érdeklődőkkel, a Dráva Coop Zrt. által újraélesztett és társszervezett felvonulás sok embert csalt ki otthonából.

Ismét megrendezte, immár nyolcadik alkalommal a Vikár Béla Alapfokú Művészeti Iskola a népdaléneklési versenyét. 87 diák jelentkezett.

Fúvós zeneszóra ébredt a város, és felvonulással kezdődött meg a május elsejei programsorozat Barcson.
 

A Barcsi Rendőrkapitányságon regisztrált bűncselekmények száma 2023-ban 308-ra csökkent az előző évi 388-hoz képest. Ez a teljes illetékességi területet jelenti, de Barcs városban is csökkenés tapasztalható, 188-ról 146-ra. Többek között ez is szerepel az előző évi rendőrségi beszámolóban.

Dobogós helyezéseket is értek el a hétvégén a barcsi Triatlon Szakosztály sportolói a Balatonbogláron megrendezett Duatlon Diákolimpia Országos döntőn. 12 növendék képviselte Barcs városát, iskoláját és egyesületét a rangos megmérettetésen.

Oldalak

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!